De XXL-BoHo omslagdoek

De XXL-BoHo omslagdoek




Soms begin je aan iets en tijdens het haken kom je erachter dat het toch niet echt bij je past. Zo begon ik met goede moed aan een gratis cal van Pippin Poppycock voor een prachtige omslagdoek met rode rozen. (ik zou zeker even kijken naar haar facebookpagina / persoonlijk blog) De rode rozen zijn niet echt iets voor mij en heb er daarom mijn eigen rand aangehaakt.

Benodigdheden :


3 bollen zwart Saskia / Royal
2 bollen wit    ,,
1 bol rood      ,,
1 bol geel      ,,

 Haaknaald 4.5

Info vooraf:

Elke toer begint met 4 LS ( =1e STK en 1 LS)

Na elke toer keer je je werk

Cluster is 3STK in 1 ruimte

Gebruikte afkortingen :

LS = Losse
STK = Stokje
HSTK = Half Stokje
HV = Halve Vaste
V = Vaste
HH = Herhaal

Patroon :

 Begin met Rood en haak 4 LS , een HV in de 1e LS om een cirkel te maken of maak een magische ring.

Toer 1 : Haak 4 LS, 3 STK in de ring, 2 LS, 3STK, 1LS, 1 STK

Toer 2 :  4LS, 3 STK in de 1ste LS ruimte, 3STK 2LS 3STK in de 2de  LS ruimte (wordt de punt), 3STK in de laatste LS ruimte 1LS en 1STK in dezelfde ruimte.

Toer 3 : 4LS, 3STK in de 1ste LS ruimte, 3 STK in iedere ruimte tussen de clusters, 3STK 2 LS 3STK in de punt, 3STK in iedere ruimte tussen de clusters, 3STK in de laatste LS ruimte, 1LS 1STK in dezelfde ruimte.

Toer 4 – 5 : HH toer 3, aan het einde van toer 5 hecht je af.



Toer 6 – 7 : HH met Wit toer 3, aan het einde van toer 7 wissel je van kleur naar zwart,  je hecht wit niet af maar laat de draad hangen.

Toer 8 – 9 : HH met Zwart toer 3, aan het einde van toer 9 wissel je weer naar wit, hecht zwart niet af maar laat de draad hangen.

Toer 10 -11 :
Pak Wit weer op en herhaal toer 3

Herhaal toer 8 t/m 11 tot je in totaal 52 toeren hebt inclusief het rode gedeelte. Er wordt geëindigd met Zwart.



Toer 53 :  2LS, V in de 1ste LS ruimte,* V in elk van de 3 STK, V in de ruimte tussen de clusters,* HH*tot punt hier haak je V – 2LS – V in de 2LS ruimte,* V in elke van de 3 STK , V in de ruimte tussen de clusters* HH*  tot einde, V in de 1LS ruimte HV in dezelfde ruimte.
Hecht af, in totaal 209 V aan elke kant

Toer 54 : Haak nu met Rood 1LS, 1V in elke V van voorgaande toer. Hecht af

Toer 55 – 56 : Haak met Geel 2LS, HSTK in elke V van voorgaande toer, Hecht af

Toer 57 : Haak nu met Turquoise 3LS, in het 1ste HSTK* haak je een puffsteek waarbij je de draad 3x ophaalt, 3 LS , 2 ST overslaan,* hh ** tot einde, 1 LS , 1STK in de laatste ST.

Toer 58- 59 : Haak nu met Geel 2LS, HSTK in de 1ste LS ruimte,* HSTK in de puffsteek, in de 3LS ruimte haak je 2 HSTK*, HH*-* tot punt. Hier haak je een HSTK in de puffsteek , 3 HSTK in de 3LS ruimte, *HSTK in de puffsteek, 2 HSTK in de 3 LS ruimte*, HH *-* tot eind.

Toer 60 : Haak met Rood een V in elk HSTK, maar begin niet aan de kant waar je bent geëindigd maar aan de andere kant, zo krijg je dezelfde (foute) kant als de 1ste rode toer V.



Nu kun je alle draadjes wegwerken en Franjes maken aan de omslagdoek. Ik heb hiervoor 4 draden van 16 cm voor geknipt, die je dan dubbelgevouwen gebruikt onder de 2 lussen door van je V. Je kunt zoveel franjes maken als je zelf wilt , zelf heb ik er elke keer 1V tussen gelaten.



Ik wens je veel haakplezier toe!

Groetjes Roelke

rcstyle.doetinchem

Dit patroon is voor persoonlijk gebruik en dus niet voor commerciële doeleinden.


Reacties

  1. Leuke sjaal! Heb je geen randje gehaakt langs het lange stuk? Persoonlijk vind ik die zichtbare draden niet mooi maar misschien zit jij daar niet mee 😀

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb 'm af, vind 'm heel mooi geworden, kleuren heb ik wel aangepast, thx!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten