Lime Diamond Vest



Het Lime Diamond Vest

Dit vest is gehaakt met het "nieuwe" garen Kambgarn van Lopi Het is een heerlijk 5 draads garen gemaakt van 100 % merino wol. Waardoor het lekker warm en zacht is. 1 bol van 50gr heeft een looplengte van 150 meter en geschikt voor naald 2.5 tot 4.0 mm . Het is er in totaal 38 kleuren.

Het Lopi garen is afkomstig uit Ijsland,🇮🇸 de wol is van de vacht van ijslandse schapen wat een uniek ras is dat nooit met andere rassen gemengd is.De wol is helemaal aangepast aan het Ijslandse klimaat en staat bekend om zijn isolerende eigenschappen. Het garen is hierdoor ook warm , stevig en waterdicht.
Het productieproces wordt zo milieuvriendelijk mogelijk uitgevoerd. Er worden alleen natuurlijke energiebronnen gebruikt en het gebruik van chemicaliën wordt tot een minium beperkt om zo de natuurlijke oliën te behouden.
De draad heeft een prachtige kleurschakering wat het combineren van kleuren levendig maakt. Bij goed onderhoud (handwas 30c of wolwasprogramma 30c)  is deze wol zo sterk dat je vest een leven lang meegaat.

Ik houd natuurlijk heel erg van tapestry haken en ben op een motief uitgekomen waar zoveel in zit. Het zijn kleine diamandjes die samen een prachtig geheel worden. Het patroon is niet moeilijk maar wel arbeidsintensief.

Het patroon is uitgeschreven voor maat 44/ 46. Maar is makkelijk aan te passen, de cm voor maat 36/38, 40/42, 48/50  worden vermeld. Zit jou maat hier niet tussen dan mag je me altijd mailen of een PB sturen voor advies.

De benodigdheden zijn :
* 9 bollen Lopi Kambgarn Lime / Golden Green 9667
* 6 bollen Lopi Kambgarn Licht Grijs / Frost Grey 1202 
* Haaknaald 4.5 en 4.0 mm
* Steekmarkeerders 
* Meetlint
* Schaar
* Stop / Weefnaald

Zelf heb ik het vest gehaakt met haaknaald 4. Maar alvorens te beginnen is aan te raden eerst een proeflapje te maken met een deel van de patroontekening. Zo kun je de techniek oefenen en kijken welke naald het beste past bij jou manier van haken. (los / vast)

Het patroon is €4.95 en los te bestellen via mail Rcstyledoetinchem@gmail.com of via PB / DM
Je ontvangt dan de betaal gegevens.
Na ontvangst van de betaling, verstuur ik het patroon in PDF

Tip : Stuur je een PB/ DM vermeld dan even je emailadres.

 Heel benieuwd welke kleuren Diamond vesten ik ga zien. 

Alvast heel veel haakplezier gewenst!!

Groetjes Roelke 🌺

Met dank aan:
Lopi Kambgarn
De bondt bv


Reacties